a zaboravili ste moga rahmetli amidju ramu slomica,koji je imao najvecu zavrsenu trenersku skolu i bio jedan od najpoznatijih nogometasa-fudbalera iz dervente .
ONA MU JE BILA HINSPIRACIJA DA DOBRO UBACUJE INACE DJEVOJKA SA SLIKE JE PRVA OSMANOVA LJUBAV ,ONA MU JE ODUZELA NEVINOST nek' ostane medj' nama [img][/img]
Jel' ti DELNERU ,otkud ti ona ponjava-nesto mi poznata-druga stvar otkad ti nosis broj 3,ti si uvijek bio dobra dvojka,za razliku od Njegove prve juhuhu trebe.ssssssssssss
Od malih nogu si pokazao sklonost prema kosarci.
Ova slika je napravljena 1963 kad si bio kapiten u svojoj ekipi.Svi smo
verovali u tebe i bili ponosni sto te imamo.
POSVECENO DELICU ,ONOM RABIJINOM DILI ,DJENANINOM SINU ,ZMIUGI,LIPICU I OSTALIM
MNOGOBRONIM OBOZAVATELJKAMA ? ? ?
TRI KONFESIJE TRI PRELEPE SLIKE ? ? ?
rubrika / JEBENI NABIJAC pardon NAVIJAC dje sad DINO ME'MEDA MUJKIC I ONAJ EDO OD MAJKE,VIDI HIM RIVALA BASKA STO IMA KOSE
MALO VISE LEVOJ STRANI = LEVAT A ZNAM NEKE KOJIMA TEZE PADA GUBITAK KOSE NO Kg u Dkg
opaaaaaa vidi dresa vidi dzidza-midza! al na stranu dres, u oko mi upadose oni harfovi iza tebe...da ti mozda nisi navijao za Turke? onako, cisto jer na EP-u nema Kuvajta ili Arabije?! e kad bidnes vo Sarajevo, kupicu ti sljadoljed al samo jedan...da ti ne udari u vugla...
Through these fields of destruction
Baptisms of fire
I've watched all your suffering
As the battles raged higher
And though they did hurt me so bad
In the fear and alarm
You did not desert me
My brothers in arms
Baš mi je drago što se razvila fina pozitivna rasprava i dobre vibracije o Derventskom sportu koji je bio vrhunski u mnogim sportovima, gledajući uslove u kojima se razvijao. Velika hvala svima koji su pomenuli Refiju Okić, koju sam godinu dana učio hodati a dvije godine trčati. Ona je bila prva slijepa atletičarkau svijetu koja je trčala pravim atletskim korakom a ne kao sve prije nje-mislima naslijepe djevojke- koje su trčale sitnim brzim korakom iz straha od nepoznatog. Refija je bila godinama najbolja sportašica u gradu a u svijetu je bila uvijek u prve tri na 100m, 400 i 800m. Od 1983 do 1991 godine bila je jedna od najboljih a u Njujorku 1984 godine na Paraolimpijskim igrama njena se slika prva pojavila u dnevnim novinama New York days koji je izlazio u 5,5 miliona primjeraka. Bila je nanaslovnici a ispod slike je pisalo: Gazela iz Jugoslavije. Refija je tada osvojila srebrnu medalju na 400m. Danas živi u Škahovici kod Gračanice, bez posla je a još bi mogla dosta toga dati u sportu kao trener ali ne žele je za suradnicu u Sarajevu kojemu je htio pomoći i Ante Pehar a ja bi sve pripremio oko njihovog rada jer u Zavodu za slijepe i slabovidne u Sarajevu ima oko 200 učenika... Ali što se može kad te ustanove vode neki čudni ljudi koje sport ne interesuje... Pozdrav svim Dervenćanima ma gdje bili a ŠVEĐANE OČEKUJEM U bOLLNASU OD 14 DO 19. APRILA KADA DOVODIM SVOJU REPREZENTACIJU NA SVJETSKO DVORANSKO ATLETSKO PRVENSTVO... Vaše Derventsko srce Branko Omazić p.s. U četvrtak sam dobio od Hrvatskog paraolimpijskog odbora Posebno priznanje kao najbolji izbornik u sportu osoba s invaliditetom i kao promicatelj paraolimzma a u nedjelju 31. januara u dvorani Lisinski u Zagrebu moj klub će dobiti priznanje kao najtrofejniji sportski klub u Zagrebu- predsjednica je odredila mene da preuzmem to priznanje...
Čestitam na priznanju Branko,i odmah pitanje:"Zašto Vi takve rezultate postižete u HR,zar nebi mogli to raditi i u BiH"?Mnogo trenera iz BiH radi u HR ili je radilo npr A.Arslanagić,J.Glavaš,S.Maglajlija i postizalo sjajne rezultate.Znamo Ćirino iskustvo(još nije ni postao izbornik javnost-ogroman dio, bio je protiv njega.Dali ste pokušali?